Menkė laikoma viena sveikiausių žuvų rūšių. Šioje žuvyje yra daug omega-3 rūgščių, būtinų žmogaus organizmui. Todėl ji ir yra tokia sveika. Dėl tam tikrų priežasčių daugelis namų šeimininkių nemėgsta ruošti žuvį, tuo metu kitos nori ją marinuoti. Tikriausiai jos tiesiog nežino apie paprasčiausią menkės gaminimo receptą. Dabar mes jums pasakysime, kaip pasigaminti subtiliausią menkę kreminiame padaže.
Menkė kreminiame padaže
Labai lengva paruošti menkę, kuri patiks net išrankiausiems. Patiekalui jums reikia minimalaus ingredientų kiekio. Prie žuvies galite pasirinkti bet kokį jūsų šeimos mėgstamą garnyrą.
Jums reikės:
- 900 g menkės
- 2 svogūnų
- 35 g sviesto
- druskos pagal skonį
- 10 juodųjų pipirų
- 2 lauro lapų
Gaminimas:
Pirmiausia nulupkite menkę, pašalinkite pelekus. Tada supjaustykite žuvį porcijomis. Pagardinkite druska pagal skonį.
Kol žuvis sūdosi, svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Į įkaitintą keptuvę įdėkite 35 g sviesto, lauro lapų ir juodųjų pipirų. Norėdami pridėti patiekalui ypatingo skonio, galite įmesti kelis kvapiųjų pipirų žirnelius.
Visus svogūnus suberkite į keptuvę. Iš anksto galite juos šiek tiek pasūdyti. Svogūnai turėtų kepti apie 2-3 minutes.
Po to į keptuvę sudėkite menkės gabalėlius, uždenkite ją keptais svogūnais.
Uždenkite keptuvę dangčiu ir leiskite troškintis 10–12 minučių. Tada apverskite žuvį ir vėl kepkite 10–12 minučių.
Žuvis gaunasi minkšta, švelni ir sultinga. Šis receptas yra tikras atradimas. Šiame vaizdo įraše galite pamatyti visą gaminimo eigą.
Beje, vietoj menkės galite naudoti jūrų lydeką. Pagal šį receptą kepti žuvies gabalėliai tiesiog tirpsta burnoje! Skanaus!