Nuostabiai skanus bulvių patiekalas su ryškiu, sodriu įdaru turi visas galimybes tapti mėgstamu patiekalu tiek šeimai, tiek svečiams. Ingredientai recepte dažniausiai jau būna namuose, tačiau pats patiekalas atrodo naujas, todėl prašosi dažnai kartojamas.
Išvirkite 7 dideles bulves su lupenomis. Į vandenį įberkite porą lauro lapų ir druskos. Kol bulvės išvirs, pradėkime ruošti įdarą. Didelės silkės filė supjaustykite mažais gabalėliais, taip pat smulkiai supjaustykite svogūną. Į puodą išspauskite pusės citrinos sultis, supilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, įdėkite šaukštą aštrių garstyčių ir išmaišykite.
Gautu mišiniu suprieskoniuokite silkę. Bulvės jau turėjo išvirti. Nupjaukite vieną bulvės šoną (lyg tai būtų dangtelis). Nulupkite lupeną. Dabar kiekvienoje bulvėje atsargiai, su arbatiniu šaukšteliu, išskobkite vidų, kad būtų kur dėti įdarą.
Į bulvės vidų dėkite įdarą, pačią bulvę apvoliokite žalumynuose.
Receptas vaizdo įraše:
Skanaus!