Vienas iš labiausiai paplitusių žuvies ruošimo būdų yra ją kepti keptuvėje. Kepimui dažniausiai naudojama duona arba tešla. Dauguma kulinarijos ekspertų sutinka, kad antrasis variantas yra naudingesnis. Spręskite patys: tešla neleidžia žuviai liestis su aliejumi ir absorbuoti riebalų pertekliaus, tuo tarpu žuvis papildoma tešlos skoniu ir kepa savo sultyse. Tai reiškia, kad ji tampa labai švelni ir sultinga.
Be to, tešla kepimo metu suteikia patiekalui tūrio. Todėl mūsų redakcija šiandien dalinasi net 7 žuvies tešloje receptais. Visi receptai yra tikrai paprasti ir greiti.
Žuvis sūrio tešloje
Jums reikės:
- 3 šaukštų majonezo
- 4 kiaušinių
- 100 g kietojo sūrio
Gaminimas:
Kiaušinius lengvai išplakite su majonezu, įdėkite tarkuoto sūrio. Pagardinkite druska ir pipirais, suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite.
Žuvis bulvių tešloje
Jums reikės:
- 3 bulvių
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų miltų
- druskos pagal skonį
Gaminimas:
Bulves sutarkuokite stambia tarka. Į gautą masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir druską. Viską gerai išmaišykite.
Kiniška tešla raudonai žuviai
Jums reikės:
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
- druskos pagal skonį
- prieskonių pagal skonį
Gaminimas:
Kiaušinį išplakite su druska ir prieskoniais, įpilkite krakmolo. Kruopščiai sumaišykite. Žuvies gabaliukus šioje tešloje rekomenduojama kepti ant labai stiprios ugnies. Beje, ši tešla taip pat tinka, kepant marinuotus vištienos sparnelius.
Alaus tešla
Jums reikės:
- 3 kiaušinių
- 200 g miltų
- 200 ml tamsaus alaus
- 0,3 šaukštelio druskos
Gaminimas:
Atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius sumaišykite su alumi ir miltais. Baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į miltus ir trynius. Viską išmaišykite iki tolygios masės.
Mineralinio vandens tešla
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 1,5 puodelio miltų
- 0,5 puodelio pieno
- 0,5 puodelio mineralinio vandens
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
Gaminimas:
Atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius išplakite su druska ir cukrumi, tada užpilkite mineraliniu vandeniu ir pienu. Kruopščiai sumaišykite. Baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į trynius. Tada dalimis suberkite miltus ir išmaišykite viską iki vientisos masės.
Tešla be kiaušinių (liesa)
Jums reikės:
- 1 puodelio miltų
- 70 ml vandens
- 0,5 šaukštelio sodos
- druskos pagal skonį
- muskato riešuto pagal skonį
- žalumynų pagal skonį
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su druska, soda, muskatu (nebūtina) ir smulkiai pjaustytomis žolelėmis. Palaipsniui į sausą mišinį įpilkite vandens plakdami šluotele, kol masė taps vienalytė.
Baltymų tešla
Švelniausia iš visų aukščiau aprašytų.
Jums reikės:
- 4 kiaušinių baltymų
- 3 šaukštų miltų
- 1 šaukštelio vandens
- druskos pagal skonį
Gaminimas:
Kiaušinių baltymus išplakite su druska, įberkite persijotus miltus ir supilkite vandenį. Kruopščiai sumaišykite. Tešlos konsistencija turėtų būti tokia pati kaip blynų.
Atsižvelkite į šiuos patarimus, kaip kepti žuvį tešloje: filė gabalėlius dėkite tik į labai karštą aliejų, kad jie nesiliestų vienas su kitu; jei norite traškios plutos, kepdami neuždenkite keptuvės.
Tikimės, kad mūsų žuvies tešloje receptai padės pagaminti skanų patiekalą.