Žuvies kotletai puikiai tiks Advento laikotarpiu, kai dauguma žmonių bent jau penktadieniais stengiasi nevalgyti mėsos. Išbandykite skanius žuvies kotletus!
Ingredientai:
Žuvies filė – 500 gramų
Svogūnas – 1 vienetas
2 skiltelės česnako
Morka – 2 vienetai
Bulvės – 2 vienetai
Kopūstai – 70 gramų
Krapai, petražolės – saujelė
Kiaušiniai – 2 vienetai
Druskos, pipirų – pagal skonį
džiūvėsėlių.
Gaminimas:
Žuvies filė supjaustykite į vidutinius gabalėlius. Nuplaukite daržoves, supjaustytas jas į 4 dalis. Filė su daržovėmis perleiskite per mėsmalę. Į sumaltą masę sudėkite susmulkintus česnakus ir žoleles.
Tuomet į žuvies kotletų masę įmuškite kiaušinius, įdėkite porą šaukštų džiūvėsėlių, įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite. Suformuokite rankomis kotletus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol žuvies kotletai gražiai apskrus. Skanaus!