Tuno filė kotletai yra puiki alternatyva mėsos kotletams. Jie yra skanūs, sotūs ir sveiki. O patiks net tiems, kurie nemėgsta žuvies.
Kai jums reikia kepti kotletus iš žuvies konservų, turite pridėti manų kruopų , miltų, ryžių, varškės ar dar ko nors, kad masė nebūtų biri. Dėl to prarandamas pagrindinio ingrediento skonis, o tai ne visada priimtina.
Jums reikės:
1,2 kg tuno savo sultyse
1,3 kg pangasijų filė
1 kiaušinio
0,3 kg batono
0,1 l pieno
2 didelių svogūnų
3 skiltelių česnako
druskos, pipirų, žuvies prieskonių
Gaminimas:
Susmulkinkite tuną ir pašalinkite skysčio perteklių. Sumaišykite su malta pangasijų filė. Į žuvį suberkite pjaustytus svogūnus ir česnakus. Įmuškite kiaušinius ir suberkite piene mirkytą ir susmulkintą batoną.
Įberkite druskos, pipirų ir mėgstamų žuvies prieskonių. Kruopščiai išmaišykite visą masę, ji turėtų pasirodyti gana klampi ir tanki. Iš gautos maltos mėsos suformuokite kotletus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje.
Tuno filė kotletai yra paruošti. Leiskite jiems šiek tiek atvėsti, nes jie yra labai sultingi. Patiekite su mėgstamu garnyru ir daržovėmis.
Skanaus!