Jums reikės:
500 g žuvies filė
250 gramų varškės
0,5 šaukšto grietinės
1 svogūno
2 riekelių duonos
100 ml pieno
1 kiaušinio
1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
1/3 arbatinio šaukštelio žuvies prieskonių
Maltų juodųjų pipirų
Žalumynų
Kaip gaminti?
Sumalkite žuvies filė mėsmale.
Užpilkite duoną šiltu pienu, palaukite, kol išbrinks.
Smulkiai supjaustykite svogūną, kepkite, kol suminkštės.
Į žuvies faršą įpilkite šiek tiek citrinos sulčių, įmuškite vieną kiaušinį, įdėkite grietinės ir varškės.
Sumalkite išbrinkusią duoną.
Į faršą įdėkite maltą duoną, įdėkite druskos, pipirų ir žuvies prieskonių, įmaišykite kepintą svogūną.
Viską gerai išmaišykite.
Drėgnomis rankomis formuokite kotletus. Jei reikia, įberkite miltų arba džiūvėsėlių.
Kepkite kotletus augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.
Papuoškite žolelėmis ir patiekite su pasirinktu garnyru.