Puikus receptas pigiems ir puikiems pietums visai šeimai. Viskas, ko jums papildomai reikės, tai viena skardinė žuvies konservų – galėsite naudoti tuno, sardinių, skumbrės ar kitų žuvų turimas skardines.
Jus tikrai sužavės šių pietų greitas paruošimas, kai nebereikės ilgai stovėti prie viryklės.
Jums reikės:
- Bulvių – 3 vienetų;
- Žuvies konservų (tuno, skumbrės ar sardinių) – 1 skardinės;
- Svogūno – 1 galvutės;
- Kiaušinio – 1 vieneto;
- Manų kruopų – 1 šaukšto;
- Druskos
- Prieskonių – pagal skonį
Gaminimo eiga:
Bulves išvirkite su odele ir vėliau nulupkite, arba nuskuskite ir išvirkite.
Atidarykite tuno skardinę (taip pat tai gali būti sardinės ar skumbrės skardinė).
Konservuose esantį skystį nupilkite ir, jei reikia, šakute sutraiškykite skardinėje esančią žuvį (nebūtina labai spausti, jei naudosite tuną).
Sudėkite į dubenį.
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite, ir tada suberkite ant žuvies.
Jei norite, prieš tai galite šiek tiek pakepinti svogūną.
Atvėsusias bulves sutarkuokite per smulkią tarką.
Tada sudėkite jas ant žuvies su svogūnais.
Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir manų kruopų.
Kruopščiai sumaišykite, kad visi ingredientai būtų gerai tarpusavyje susimaišę.
Leiskite šiai masei kelias minutes pastovėti.
Iš masės imkite formuoti kotletus.
Norint, kad pavyktų suformuoti gražios formos kotletus, rankas reikia sušlapinti, o vėliau gautus kotletus apvolioti manų kruopose.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite kotletus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.
Linkime gero skonio!