Žirnių sriuba daugeliui atrodo sudėtingas ir daug laiko reikalaujantis patiekalas. Tačiau šiandien pasidalinsime su jumis kitokiu šio patiekalo variantu.
Jums reikės:
- Žirniai 500 g
- Svogūnas 1 vnt.
- Gvazdikėliai 3 vnt
- Kiaulienos šoninės
- Čiobreliai 1 šaukštelis
- Mairūnas 1 šaukštelis
- Kiaušinis 2 vnt
- Kvietiniai miltai 150 g
- Pienas 600 ml
- Sviestas 20 g
- Grietinė pagal skonį
- Uogienė pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Dijon garstyčių pagal skonį
Gaminimas:
Žirnius mirkykite šaltame vandenyje 6–12 valandų. Tada nupilkite vandenį, nuplaukite žirnius ir supilkite juos į puodą užpilkite 3 litrus šalto vandens, druskos, virkite, kol užvirs. Nurinkite putas nuo paviršiaus.
Nulupkite ir perpjaukite per pusę svogūną, įmeskite jį kartu su gvazdikėliais į sriubą. Kiaulieną supjaustykite, kad tilptų į puodą ir virkite maždaug 1,5 valandos.
Tuo metu iškepkite blynus. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir pusę pieno, šiek tiek druskos. Plakite iki vientisos masės, supilkite likusį pieną. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į tešlą. Kepkite plonus blynus.
Išimkite mėsą, atvėsinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Jei žirniai nespėjo išvirti, virkite dar 20 minučių.
Pašalinkite svogūną iš sriubos, dar kartą įberkite druskos ir mairūno. Žirnių sriuba paruošta, patiekite dubenėlyje su mėsa ir garstyčiomis. Papuoškite sriubą čiobreliais ir patiekite su blyneliais, papuoštais grietine ir uogiene.