Šiame recepte žinomos salotos patiekiamos ekleruose. Taip pats su naminiu majonezu. Visa tai įprastą patiekalą paverčia prabangiu ir sočiu užkandžiu.
Jums reikės:
Salotoms:
- 200 g krabų lazdelių
- 3 bulvės
- 3 mažos morkos
- 3 kiaušiniai
- 3 marinuoti agurkai
- 1 obuolys
- 5 svogūnų laiškai
- sauja krapų
- 3 šaukštai žirnelių
- 3 šaukštai neriebios grietinės
- žiupsnelis jūros druskos
- žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
Eklarams:
- 150 g miltų
- 120 g sviesto
- 3 kiaušiniai
- žiupsnelis jūros druskos
Majonezui:
- 300 ml alyvuogių aliejaus
- 2 kambario temperatūros kiaušinių tryniai
- 1 citrinos sulčių
- 1 šaukštelis prancūziškų garstyčių
- žiupsnelis jūros druskos
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C. Eklerams išsijokite miltus. Į nedidelį puodą sudėkite 100 g smulkiai pjaustyto sviesto, užpilkite 1 puodeliu vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir užvirkite ant silpnos ugnies. Kai užvirs, nukelkite nuo ugnies. Įpilkite miltų, labai intensyviai maišydami. Pakaitinkite tešlą, kol ji atšoks nuio puodo sienelių tada palikite atvėsti 2–3 minutes. Įmuškite kiaušinius po vieną. Tešla turi būti lygi ir blizgi.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą šaukštu sudėkite ant kepimo skardos 2-3 cm atstumu vienas nuo kito. Kepkite 20–25 minutes neatidarę orkaitės, tada sumažinkite temperatūrą iki 160 ° C ir palikite orkaitėje dar 15 minučių. Išimkite ir atvėsinkite.
Majonezo gamyba: sumaišykite kiaušinių trynius su žiupsneliu druskos ir garstyčių ir lėtai, po truputį įpilkite alyvuogių aliejaus. Kai majonezas sutirštės, aliejų galite įpilti greičiau, kartkartėmis įpilant po šiek tiek citrinos sulčių.
Morkas, bulves ir kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Smulkiai supjaustykite visus salotų ingredientus, suberkite žaliuosius žirnelius, druską ir pipirus. Išmaišykite. Sumaišykite 2 dalis majonezo ir 3 dalis grietinės, galite įmaišyti žalumynų.
Salotos paruoštos, prapjaukite pyragaičius ir užpildykite juos salotomis.