Tai – puiki idėja, kaip pasigaminti naminių raugintų kopūstų, jei gyvenate daugiabutyje ir neturite galimybės kopūstų laikyti statinėse.
Raugintus kopūstus taip ruošiu jau keletą metų ir rezultatu niekada neteko nusivilti.
Be to, tai yra labai praktiškas sprendimas, pavyzdžiui, jei gyvenate daugiabutyje.
Rauginti kopūstai išsilaiko visą žiemą ir net iki kito sezono.
Jums reikės:
- Kopūsto
- Druskos (1 kg kopūstų naudokite 20 g druskos)
Kaip gaminti?
- Supjaustykite kopūstą.
- Įberkite druskos.
- Kitų prieskonių nedėkite.
- Vienos galvos kopūsto užtenka maždaug 4 stiklainiams.
- Leiskite pastovėti 12 valandų.
- Sudėkite kopūstus į klasikinius konservavimui skirtus stiklainius.
- Nesuspauskite.
- Supilkite kopūstų išskirtas sultis.
- Uždarykite stiklainius.
- Sudėkite į gilesnę skardą ir pastatykite ant grindų.
- 1 savaitę laikykite šiltoje vietoje.
- Nušluostykite stiklainius ir padėkite į sandėliuką.
- Taip paruošti kopūstai negenda, nepradeda pelyti ir neskleidžia nemalonaus kvapo.