Tai – puiki idėja, kaip pasigaminti naminių raugintų kopūstų, jei gyvenate daugiabutyje ir neturite galimybės kopūstų laikyti statinėse.

REKLAMA

Raugintus kopūstus taip ruošiu jau keletą metų ir rezultatu niekada neteko nusivilti.

REKLAMA

Be to, tai yra labai praktiškas sprendimas, pavyzdžiui, jei gyvenate daugiabutyje.

Rauginti kopūstai išsilaiko visą žiemą ir net iki kito sezono.

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kopūsto
  • Druskos (1 kg kopūstų naudokite 20 g druskos)

REKLAMA

Kaip gaminti?

  1. Supjaustykite kopūstą.
  2. Įberkite druskos.
  3. Kitų prieskonių nedėkite.
  4. Vienos galvos kopūsto užtenka maždaug 4 stiklainiams.
  5. Leiskite pastovėti 12 valandų.
  6. Sudėkite kopūstus į klasikinius konservavimui skirtus stiklainius.
  7. Nesuspauskite.
  8. Supilkite kopūstų išskirtas sultis.
  9. Uždarykite stiklainius.
  10. Sudėkite į gilesnę skardą ir pastatykite ant grindų.
  11. 1 savaitę laikykite šiltoje vietoje.
  12. Nušluostykite stiklainius ir padėkite į sandėliuką.
  13. Taip paruošti kopūstai negenda, nepradeda pelyti ir neskleidžia nemalonaus kvapo.
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].