Žiedinius kopūstus į savo mitybą įtraukiau siekdama vieno tikslo, nes tai vitaminų ir mineralų lobynas. Valgydami šią daržovę, gauname labai mažai riebalų ir daug baltymų, svarbių skaidulinių medžiagų ir omega-3 rūgščių. Žiediniai kopūstai taip pat yra profilaktinė priemonė nuo skrandžio problemų, diabeto, vėžio ir peršalimo ligų. Pastarąją ligą ypač svarbu įveikti rudenį ir žiemą.
Nuo to laiko mėgstu valgyti žiedinius kopūstus, net ir žalius. Man daug labiau patinka traškūs ir sultingi nei virti šie kopūstai. Dar vienas didelis atradimas, kad kopūstai yra daug sveikesni, kai yra žali. Taigi, mano ypatingos žalių žiedinių kopūstų salotos su agurkais – tai ne tik puikus ir neįprastas skonis, bet ir sveikas užkandis. Gaminkite ir mėgaukitės, mieli draugai!
Sudedamosios dalys:
- Žiediniai kopūstai 400 g
- Marinuoti agurkai 3 vnt.
- Jogurtas 180 ml
- Majonezas 2 šaukštai
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
- Krapai pagal skonį
Paruošimo eiga:
Žiedinį kopūstą sutarkuokite vidutinio dydžio tarka.
Majonezą sumaišykite su jogurtu, pipirais ir smulkintais česnakais.
Sudėkite sutakuotus žiedinius kopūstus į dubenį, sudėkite pjaustytus agurkus, suberkite krapus ir įdėkite česnakinio padažo.
Pagal skonį pagardinkite druska. Viską gerai išmaišykite. Atlikta!
Taip pat galite pridėti svogūnų, morkų ar salierų: bus dar sveikiau ir skaniau. Svarbu suprasti, kad kuo smulkiau pjaustote, tuo salotos bus minkštesnės. Kartais tiesiog sudedu visus ingredientus į virtuvinį kombainą. Žiedinių kopūstų salotos kaip garnyras tinka prie bet kokios mėsos. Antrąją dieną iš jo galima paruošti puikų česnaku pagardintą užkandį.