Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Žiedinių kopūstų užkepėlė su įvairiausiais priedais ir kreminiu parmezano padažu

Tai iš tiesų labai skanu!

Sudedamosios dalys:

  • Žiediniai kopūstai – 1 didelė galva
  • Šampinjonai – 250 g
  • Rūkyta šoninė – 300 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Parmezano sūris – 70 g
  • 22 % grietinėlė – 1 stiklinė
  • Paprikos prieskoniai – 1 šaukštelis
  • Čili prieskoniai – 1/2 šaukštelio
  • Provanso žolelės – 1 šaukštelis
  • Druska, malti juodieji pipirai
  • Džiūvėsėliai – 2 valgomieji šaukštai

Paruošimo eiga:

  1. Suskirstykite žiedinio kopūsto kekę į mažesnius žiedynus ir 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Supjaustykite rūkytą šoninę plonomis juostelėmis ir kepkite sausoje keptuvėje apie 5 minutes, kol gražiai apskrus.
  3. Grybus supjaustykite stambesniais gabalėliais.
  4. Parmezano sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
  5. Kiaušinius ir grietinėlę sumaišykite su paprikos ir čili prieskoniais, juodaisiais pipirais ir druska. Sudėkite tarkuotą parmezano sūrį ir provanso žoleles.
  6. Įmaišykite į šį mišinį žiedinius kopūstus bei grybus ir sudėkite viską į kepimo skardą. Ant viršaus paskleiskite keptą šoninę, užpilkite padažą ir apibarstykite džiūvėsėliais. Apšlakstykite šoninės sultimis iš keptuvės arba alyvuogių aliejumi.
  7. Kepkite 200° C temperatūroje 20 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---