Žiediniai kopūstai yra viena iš maistingiausių ir skaniausių daržovių, iš kurios galite paruošti įvairias sriubas ir pagrindinius patiekalus.
Norime pasidalinti šiuo receptu iš „Youtube“ kanalo, kad ir jums pavyktų pasigaminti skanų ir sveiką patiekalą. Tai patiekalas, kuriuo galėsite mėgautis net ir laikantis dietos!
Jums reikės:
- 1,5 l vandens
- 100 ml acto
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 3 skiltelių česnako
- 700 g žiedinių kopūstų
- Alyvuogių aliejaus
- Petražolių
Gaminimo eiga:
- Žiedinius kopūstus nuplaukite ir padalinkite į mažas kekes.
- Jei kopūstai yra didesni, supjaustykite visą kopūstą į mažesnius gabalėlius.
- Žiedinių kopūstų kekes suberkite į puodą, užpilkite vandeniu, įpilkite acto.
- Virkite apie 8 minutes.
- Būkite atsargūs ir nepervirkite, geriau jau jis bus mažiau išviręs, nei perviręs.
- Po to užpilkite šaltu vandeniu.
- Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
- Kepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus tol, kol kopūstai įgaus rudai auksinę spalvą.
- Pabarstykite druska, pagardinkite prieskoniais pagal skonį, įdėkite susmulkintų česnakų, žolelių ir smulkintų petražolių.
- Štai ir viskas baigta!
Kitas būdas:
Jei norite žiedinius kopūstus paruošti orkaitėje, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Pirmiausia atskirtus žiedinių kopūstų kekes, pabarstykite druska, prieskoniais ir žolelėmis, apšlakstykite trupučiu aliejaus ir kepkite.
Linkime gero skonio!
Puikių žiedinių kopūstų paruošimo paslaptis yra ta, kad jų negalima pervirti!
Kad išlaikytumėte gardų skonį ir jų traškumą, padės actas su šaltu vandeniu.
Šie patiekalai su žiediniais kopūstais turi mažai kalorijų, todėl puikiai tinka žmonėms, kurie laikosi dietos.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašas: