Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Labai skanūs žiediniai kopūstai kepti orkaitėje su sūrio padažu!

Siūlau išbandyti labai įdomią patiekalo su kalafiorais versiją: kepti orkaitėje sūrio padaže.

Šis patiekalas yra savotiškas kompromisas tarp sveikų daržovių patiekalų ir sočių, sunkių, bet taip skanių patiekalų.

Šio patiekalo receptas yra panašus į tradicinių makaronų su sūriu receptą, bet vietoj makaronų naudokite žiedinius kopūstus, kurie turi žymiai mažiau angliavandenių.

Jums reikės:

Žiedinių kopūstų – 1 kg;

Sviesto – 55 g;

Kvietinių miltų – 30 g;

Garstyčių miltelių – 2 šaukštelių (arba 2 šaukštų garstyčių);

Druskos – pagal skonį;

Juodųjų pipirų pagal skonį;

Muskato riešutų – 2 žiupsnelių;

Pieno – 500 ml;

Pusiau kieto sūrio – 160 g;

Petražolių – 3 šaukštų.

Kaip gaminti:

Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių. Supjaustykite žiedinį kopūstą vidutinio dydžio gabalėliais.

Žiedus palikus be stiebelių, patiekalas atrodo švelnesnis ir elegantiškesnis, bet galite juos ir palikti.

Žiediniai kopūstai turi būti virti sūdytame vandenyje 6-7 minutes, kad išlaikytų savo formą, bet taptų minkštesni. Tada vandenį nupilkite, kopūstus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad išdžiūtų.

Kol kopūstai verda, galite sutarkuoti sūrį. Norėdami paruošti padažą, ištirpinkite sviestą ant vidutinės kaitros.

Tada maišant šluotele supilkite miltus. Jie įgaus gelsvai rusvą atspalvį. Įdėkite garstyčių miltelių, šiek tiek juodųjų pipirų, muskato riešutų ir išmaišykite.

Supilkite pieną ir toliau maišykite padažą su šluotele, kad miltai nesušoktų į gabalus. Po to padažas turi būti pasūdytas.

Palaipsniui suberkite tarkuotą sūrį, nuolat maišykite. Atkreipkite dėmesį, kad reikia sudėti ne visą sūrį, vieną sauja palikite pabarstyti ant patiekalo prieš kepant.

Virtus žiedinius kopūstus išdėstyti kepimo inde, kurio tūris yra maždaug 2 litrai.

Pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite 30-35 minutes, kol padažas sukeps, o kopūstų kraštai taps auksiniai. Papuoškite patiekalą su žalumynais ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---