Home Receptai Desertai Nepakartojamas desertas – pyragas su medaus želė ir vaisiais, kurio net nereikia kepti!

Nepakartojamas desertas – pyragas su medaus želė ir vaisiais, kurio net nereikia kepti!

0
Nepakartojamas desertas – pyragas su medaus želė ir vaisiais, kurio net nereikia kepti!

Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

  • 110 g sausainių
  • 1 šaukšto + 2 šaukštelių cukraus
  • 65 g sviesto

Ingredientai baltam želės sluoksniui:

  • 1 trynys
  • 1 šaukštas + 2 šaukšteliai medaus
  • 1/4 puodelio pieno
  • 40 g balto šokolado
  • 5 g želatinos
  • 1 šaukštas + 2 šaukšteliai vandens
  • 1/2 stiklinės plakamosios grietinėlės (nuo 33% riebumo)

Želė sluoksnio ingredientai:

  • 3 šaukštai cukraus;
  • 3 šaukštai + 1 šaukštelis medaus
  • 1 stiklinė vandens
  • 3 šaukštai želatinos + 1/2 stiklinės vandens
  • 1 šaukštas + 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
  • bet kokie vaisiai ir uogos

Gaminimo eiga:

Sausainius sutrinkite. Į lydytą sviestą įpilkite cukraus ir viską sumaišykite.

Į sausainius įpilkite ištirpintą sviestą su cukrumi ir išmaišykite.

Sausainių ir sviesto mišinį sudėkite ant aliejumi išteptos formos dugno, išlyginkite (galite paspausti, pavyzdžiui, stikline).

Įdėkite į šaldiklį 30 minučių.

Pirmiausia leiskite želatinai išbrinkti vandenyje.

Kiaušinio trynio, medaus ir pieno mišinį sumaišykite puode ir uždėkite ant ugnies, leiskite užvirti.

Per sietelį supilkite mišinį į šokoladą – maišydami jį ištirpinkite.

Sumaišykite su išbrinkusia želatina.

Plakamąją  grietinėlę šiek tiek suplakite, bet ne iki pat galo (iki tirštų putų nereikia)

Į šokolado, kiaušinių mišinį įpilkite taip paruoštą grietinėlę ir išmaišykite. Palikite maždaug 1/3 gauto mišinio kitam žingsniui.

2/3 supilkite į mažesnę formą ir 1 valandai perkelkite į šaldiklį.

Tuo tarpu paruoškite medaus – citrinos želė. Leiskite želatinai išbrinkti. Vandens, medaus ir cukraus mišinį įkaitinkite. Į karštą mišinį įpilkite citrinos sulčių ir išbrinkusios želatinos bei gerai išmaišykite.

Paimkite formą su sausainių pagrindu. Ant jo užpilkite 1/3 likusios skystos želė ir leiskite sustingti.

Iš šaldiklio grietinėlės ir šokolado sluoksnį padėkite ant balto želė sluoksnio per patį vidurį.

Ant kraštų uždėkite vaisių ir uogų gabaliukų. Pasižymėkite linijas peiliu, kad galėtumėte gražiai paskleisti vaisius ant paviršiaus.

Padalinkite vaisius ir uogas į būsimas dalis ir gražiai juos išdėliokite.

Supilkite medaus – citrinos želė. Laikykite šaldytuve apie 3-4 valandas.

Želė desertą iš formos išimti galite su karštu rankšluosčiu.

Tai ne tik labai gražus, bet ir labai skanus pyragas!

Vaizdo medžiaga: