Pieno ir cukraus žėlė yra skanus ir gražus desertas, jį paruošti labai paprasta. O skonis priimtinas kiekvienam šeimos nariui.
Remiantis pavadinimu, galbūt nėra sunku suprasti, kad pienas ir cukrus taps pagrindiniais būsimo deserto ingredientais, tačiau be želatinos jis neišsivers. Visa kita yra tiesiogine prasme po ranka. Viskas, ko jums reikia – tai noras pasigaminti tortą ir gera nuotaika. Pradėkime!
Jums reikės:
500 ml vandens
250 ml pieno
75 g želatinos
cukraus pagal skonį
maistinių dažų pagal poreikį
uogų pagal skonį
Gaminimas:
Jums reikia pradėti nuo skaidrios želė, todėl želatiną ištirpinkite vandenyje pagal instrukcijas, bet santykiu 25 g / 250 g vandens. Iš viso pusė litro vandens ir 50 gramų želatinos. Viską supilkite į formą ir šaldykite iki visiško sustingimo.
Supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant kaitros, leiskite jam užvirti. Želatiną ištirpinkite tuo pačiu būdu, tik mažesnį kiekį – 25 gramus. Kai pienas užvirs, įpilkite į jį dažų ir praskiestos želatinos. Palaukite, kol pienas vos atvės.
Paimkite sustingusią skaidrią želė iš šaldytuvo, pats laikas kurti gėles. Švirkštu paimkite pieno želė ir švirkščiant į skaidrią žėlę kurkite gėles. Vėl viską sudėkite į šaldytuvą, leiskite sustingti. Kai želė sustings, ją reikia atsargiai iškelti į gražesnį indą. Pieno ir cukraus žėlė paruošta.
Skanaus!