Šį desertą, kuriam tereikės kelių maisto produktų, paruošite vos per kelias minutes.
Jus tikrai sužavės abejingų nepaliekantis braškių skonis ir aromatas, kuris daugumai mūsų asocijuojasi su vasara.
Jums reikės:
- 250 g braškių
- 300 ml pieno
- 10 g agaro arba želatinos (paruoškite pagal instrukcijas ant pakuotės)
- 200 g kondensuoto pieno
- 500 ml jogurto
Kaip gaminti?
Nuimkite nuo braškių kotelius.
Nuplaukite braškes.
Dalį braškių supjaustykite plonais griežinėliais.
Ant formos, kurioje ruošite desertą, dugno ir šonų išdėliokite braškių griežinėlius.
Antrąją braškių dalį supjaustykite kubeliais.
Į puodą supilkite pieną.
Įpilkite paruošto agaro ar želatinos ir gerai išmaišykite šluotele.
Puodą perkelkite ant viryklės.
Pieną nuolat maišydami užvirinkite.
Įpilkite kondensuoto pieno ir gerai išmaišykite.
Įpilkite jogurto ir išmaišykite.
Nukelkite puodą nuo viryklės ir leiskite mišiniui atvėsti 15 minučių.
Supilkite mišinį į dubenį su braškėmis.
Pamažu dalimis suberkite pjaustytas braškes.
Išlyginkite viršų ir padėkite valandai į šaldytuvą.
Išimkite iš šaldytuvo ir patiekite.
Skanaus!