Galite pagaminti greitą želė pyragą, turintį tik keletą ingredientų. Rezultatas – saldus desertas su skirtingais sluoksniais ir grietinės pagrindu.
Kaip jį paruošti? Viską sužinosite šiame straipsnyje.
Svarbiausia neskubėti renkantis želė skonius: pasirinkite tai, kas jums labiausiai patinka spalva ir kvapu.
Jums reikės:
- 500 g grietinės
- 150 g cukraus pudros
- 25 g želatinos
- 2-3 pakeliai mėgstamos želė (ar daugiau)
- 100 ml pieno
Gaminimas:
Užpilkite želatiną pienu ir palikite pusvalandį išbrinkti. Želė miltelius išmaišykite su verdančiu vandeniu. Jei ant pakuotės parašyta, kad reikia įpilti 500 ml vandens, įpilkite 350 ir kt. Paimkite skirtingas pakuotes, kad spalvos desertą paverstų žavingu.
Želatiną su pienu pakaitinkite, kol želatina ištirps, neužvirinkite. Grietinę išplakite su cukraus pudra, sumaišykite su želatina. Sluoksniuokite pyagą: į norimą didesnį ar kelis mažus indus supilkite pirmą želė arba grietinės sluoksnį. Palaukite, kol atšals.
Po to ant viršaus užpilkite dar vieną želė arba grietinės sluoksnį. Būtina sluoksniuoti, kad viskas atrodytų nepriekaištingai. Jei patobulinti šį patiekalą, pagrindą darykite iš smulkintų sausainių. Tada jis atrodys kaip pyragas. O viršų galima papuošti kremu.