Zefyrų pyragas– tai desertas, kurį galite paruošti, kai laukiate netikėtų svečių, kai norisi kažko skanaus ar reikia sunaudoti turimus produktus.
Jums reikės:
- Zefyrai 1 kg
- Cukraus 1,5 puodelio
- Kiaušinių 2 vnt
- Pieno 1 puodelis
- Sviestas 300 g
- Sausainiai 6 vnt
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi, įpilkite pieno. Tada virkite ant silpnos ugnies, maišydami, kol sutirštės, bet neleisite užvirti. Gautą kremą atvėsinkite ir supilkite į suminkštintą sviestą, plakite mikseriu iki vientisos masės. Zefyrus supjaustykite išilgai į 3 dalis (į blynus). Pasirinktame inde pradėkite sluoksniuoti: zefyrai, kremas, sausainių trupiniai, zefyrai ir taip kol baigsis produktai. Paskutinis sluoksnis turėtų būti iš trupinių.
Zefyrų pyragas gali būti papuoštas riešutais arba tarkuotu šokoladu. Kai tai padarysite padėkite jį šaldytuvą 12 valandų, kad sluoksniai būtų sumirkę.