Mano mėgstamiausias receptas!
Ingredientai:
- malta mėsa – 500-550 g
- kiaušiniai – 3 vnt.
- žali svogūnų laiškai – 5 dideli laiškai (maždaug 50 gramų)
- svogūnų galvos – 2vnt.
- sūris – 150 g
- sausi žalumynai – 1 šaukštelis
- sausas česnakas – 1 šaukštelis
- grietinė – 200 g
- miltai – 100 g
- druska – 0,5 šaukštelio
- kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio
- druska, pipirai – pagal skonį.
Paruošimo būdas:
- Supjaustykite svogūnų galvas kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
- Į faršą suberkite sausas žoleles, prieskonius ir česnaką, išmaišykite ir suberkite į keptuvę su svogūnais, kepkite kartu dar porą minučių.
- Išplakite kiaušinius elektriniu plakikliu, įberkite druskos, kepimo miltelių, grietinės ir pačioje pabaigoje suberkite miltus.
- Išmaišykite tešlą iki vientisos masės.
- Susmulkinkite svogūnų laiškus, sutarkuokite sūrį su stambia tarka.
- Pusę tešlos supilkite į formą, paskleiskite ant viršaus įdarą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir svogūnų laiškais.
- Užpildykite likusia tešla, ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų ir kepkite 180°C temperatūroje 40 minučių.
- Gero apetito!