Delikatesas taip vadinamas, nes jis atrodo kaip sausos šakos, o kai jį kandate, maloniai traška. Žagarėliai daugeliui jau seniai pažįstami nuo vaikystės.
Tuo metu tik nedaugelis galėjo gauti brangių produktų. Žagarėlius paruošti yra labai paprasta ir jie puikiai tinka, jei laukiate svečių.
Jums reikės:
300 ml kefyro;
1 kiaušinio;
3 šaukštų cukraus;
2 šaukštų augalinio aliejaus;
pusės šaukštelio druskos;
pusės šaukštelio sodos;
400 g kvietinių miltų.
Gaminimas:
Kiaušinį įmuškite į dubenį, šiek tiek išplakite ir supilkite kefyrą. Viską gerai sumaišykite ir įpilkite cukraus, druskos ir sodos.
Vėl išmaišykite, supilkite augalinį aliejų ir šiek tiek miltų. Maišykite vis pridedant miltų, kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Miltų gali prireikti šiek tiek daugiau.
Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
Paskui tešlą padalinkite į 2 dalis, plonai iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis, kurių plotis bus 2-3 cm, juostelės centre įpjaukite skylę ir perkiškite tešlą, kad gautųsi kaspinėliai.
Įpilkite aliejų į keptuvę, įkaitinkite ir kepkite žagarėlius. Baigus kepti, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite ant stalo.
Skanaus!