Vyšnių uogienė savo sultyse pakerės ne tik puikiu aromatu, bet ir nuostabiu skoniu. Ją pagaminti nėra labai sunku ir tai neužtruks ilgai.
Ingredientai:
- vyšnios – 1 kg
- cukrus – 1 kg
- vanduo – 200 ml
- citrinos rūgštis – 3,5 g.
Paruošimas:
Į vandenį įberkite cukraus, sumaišykite ir užvirkite. Tada įpilkite citrinos rūgšties ir virkite dar 7 minutes, kartais maišydami. Nuplaukite vyšnias.
Užpilkite vyšnias karštu sirupu ir palikite 10 minučių pastovėti. Tada nupilkite sirupą, vėl jį užvirkite, virkite 7 minutes ir užpilkite vyšnias. Maišykite ir palikite 30 minučių pastovėti.
Nupilkite sirupą ir vėl virkite 7 minutes. Tada sudėkite uogas į sterilizuotus stiklainius ir užpilkite verdančiu sirupu. Užsukite dangčius, apverskite ir šiltai apklokite, kol jie visiškai atvės. Skanaus!