Neįtikėtinai skanūs kepiniai su pikantišku rūgštumu, būdingu vyšnioms, gali užkariauti net reikliausius gurmanus. Nieko daugiau, tik uogų gabalėliai permatomoje želė pavidalo masėje. Tokia uogienė gali būti patiekiama su arbata arba panaudojama kaip įdaras kepiniams.
Reikės:
- 1 kg vyšnių be kauliukų
- 500-700 g cukraus
Vyšnias nuplaukite, pašalinkite kotelius ir kauliukus ir sutrinkite. Svarbu nepersistengti, kad liktų ir uogių gabalėlių.
Dėkite ant ugnies, užvirkite ir leiskite masei virti 20 minučių. Neuždenkite dangčiu. Pašalinkite susidariusias putas.
Sudėkite cukrų į vyšnias, verdančias savo sultyse, ir virkite dar 20 minučių. Kiekvienam vyšnių kilogramui tenka 500–700 g cukraus. Daug kas priklauso nuo individualaus skonio ir nuo vyšnių sultingumo. Nepamirškite pašalinti putų, kol uogienė verda. Kol karšta, vyšnių masė atrodo per skysta, bet ji pasitaisys, kai tik uogienė atvės.
Belieka sudėti į sausus, sterilizuotus stiklainius ir padėti į laikymo vietą.