Tai – puikus desertas prie arbatos ar kavos, kurio paruošimui prireiks visai nedaug laiko.
Jums reikės:
- 1 stiklinės miltų
- 300-400 g šaldytų arba konservuotų vyšnių (be kauliukų)
- 2 kiaušinių
- 1 stiklinės cukraus
- 1 valgomojo šaukšto krakmolo
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo sodos arba 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 200 g grietinės
- 100 g sviesto arba margarino
- Vanilino (pagal skonį)
- Cukraus pudros
- Atitirpintas vyšnias sumaišykite su šaukštu krakmolo.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą arba margariną, supilkite grietinę, pagal skonį įdėkite vanilino ir suberkite persijotus miltus. Išmaišykite tešlą – ji turi būti naminės grietinės konsistencijos.
- Supilkite tešlą į formą, išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus sudėkite uogas.
- Kepkite 180°C temperatūroje 40 minučių.
- Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!