Šiuo pyrago receptu pasidalino viena skaitytoja. Nuo šiol jį galėsite kepti kasdien.
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 200 g cukraus pudros
- 100 ml aliejaus
- 100 ml pieno
- 200 g pusiau rupių miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 2 valgomųjų šaukštų kakavos
Įdarui:
- 250 g smulkios varškės
- 2 indelių grietinės
- 250 ml grietinėlės
- Cukraus pagal skonį
Papildomai:
- 1 pakelio pailgų sausainių
- Vyšnių uogienės
- 300 g vyšnių
Glajui:
- 200 g grietinės
- 100 g konditerinio šokolado
Gaminimo eiga:
Paruoškite tešlą iš visų išvardytų ingredientų.
Pirmiausia išplakite kiaušinius su cukrumi iki putų.
Supilkite aliejų, pieną ir išmaišykite.
Galiausiai įmaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
Išminkykite vientisą tešlą be gumulėlių.
Supilkite ją į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą, arba išklokite skardą kepimo popieriumi ir ištepkite riebalais.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes, bet nuolat stebėkite.
Atvėsusį biskvitą aptepkite vyšnių uogiene.
Sausainius sudėkite šiek tiek toliau vienas nuo kito, į jų tarpus sudėkite vyšnias.
Ant viršaus užtepkite įdarą, atvėsinkite ir aptepkite glajumi.
Įdaro paruošimas:
Sumaišykite varškę su grietine ir cukrumi.
Išplakite grietinėlę ir įmaišykite į varškės masę.
Glajaus paruošimas:
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje ir sumaišykite su grietine.
Užtepkite ant pyrago viršaus.
Galite paruoštą desertą patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!