Home Receptai Desertai Džiovintos vyšnios: paruoškite mėgstamas uogas šiuo nauju būdu ir nepamirškite šio recepto!

Džiovintos vyšnios: paruoškite mėgstamas uogas šiuo nauju būdu ir nepamirškite šio recepto!

0
Džiovintos vyšnios: paruoškite mėgstamas uogas šiuo nauju būdu ir nepamirškite šio recepto!

Džiovintų vaisių atsargas pradedu kaupti jau liepos viduryje. Pirmiausiai džiovinu abrikosus. Tiesą sakant, abrikosų dedu į beveik visus žiemą kepamus kepinius, nesvarbu, ar tai būtų pyragas su kremu, ar varškės apkepas. Džiovintų slyvų neruošiu, nes aš jų nevalgau, bet džiovintos vyšnios yra labai skanios!

Netrukus planuoju įsigyti džiovintuvą. Mano draugai giriasi, kad naudoja jį beveik kasdien. Ir nors jo neturiu, orkaitė veikia visu pajėgumu. Joje džiovinamos vyšnios išdžiūsta labai gerai. Tai yra būtent tai, kas labiausiai tinka kepiniams ir užkandžiams prie arbatos.

Sudedamosios dalys

  • Vyšnios 2,5 kg
  • Cukrus 1 kg

Paruošimo eiga

Nuplaukite vyšnias, nuvalykite ir atskirkite kotelius. Vyšnias užpilkite pasūdytu vandeniu, kad atsikratytumėte kirmėlių. Po 20 minučių nupilkite sūdytą vandenį ir nuplaukite vyšnias.

Dabar išimkite iš vyšnių kauliukus. Užpilkite minkštimą cukrumi. Palikite vėsioje vietoje 4-5 valandoms. Po šio laiko nupilkite sultis, kurias išleido vyšnios, ir užvirinkite vyšnių masę.

Supilkite karštas uogas į nupiltą sirupą. Ant silpnos ugnies maišydami kaitinkite 10 minučių. Po to vėl nupilkite sirupą. Jį galite užkonservuoti sterilizuotuose stiklainiuose.

Beje, paruoštą sirupą taip pat iš karto galite naudoti desertams gaminti. Aš asmeniškai juo įmirkau biskvitinius pyragus.

Bet dabar apie vyšnias.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite ant jo vyšnias vienu sluoksniu. Uogos neturi liestis viena su kita. Įdėkite vyšnias į iki 80 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

Palikite uogas džiūti atidarytomis durelėmis 1,5 valandos. Po to sumažinkite temperatūrą iki 50 laipsnių. Vyšnias taip kaitinkite dar 2,5 valandos.

Paruoštos vyšnios bus minkštos ir spaudžiant neišskirs sulčių. Šias vyšnias laikykite stikliniuose indeliuose vėsioje vietoje arba šaldytuve. Paruoškite mėgstamas uogas šiuo nauju būdu ir nepamirškite šio recepto!