Poilsiautojų vasaros planus galima suskirstyti į tris kategorijas: vieni vyksta prie jūros, kiti – į kalnus, treti dienas ir vakarus leidžia užsiimdami įdomiausia veikla – gamtosauga. Kad ir kaip būtų madinga šaldyti daržoves ir vaisius, žmogus niekada neatsisakys jų konservavimo. Kiekvieną dieną atsiranda originalių receptų, kuriuos tiesiog norisi išbandyti. Vyšniniai pomidorai stiklainiuose – kaip tik toks receptas!
Kaip marinuojate pomidorus? Dažniausiai stiklainio dugnas išklojamas vyšnių ir serbentų lapeliais, svogūnų ir morkų gabalėliais ir lauro lapais.
Kaip žiemai ruošti pomidorus?
Marinuoti vyšniniai pomidorai yra labai skanūs. Be to, dėl savo mažo dydžio jie puikiai prisisotina marinatu. Valgyti juos irgi patogiau! Būtinai išbandykite šį receptą. Ingredientų kiekis pateikiamas 6 750 ml talpos stiklainiams.
Ingredientai:
- vyšniniai pomidorai – 2,5 kg;
- Svogūnai – 3 vnt.;
- Morkos – 2 vnt.;
- Vanduo – 2 l;
- Druska – 60 g;
- Cukrus – 120 g;
- Actas – 200 ml;
- Juodieji pipirai – 15 vnt.;
- Gvazdikėliai – 6 vnt.
-
Maisto gaminimas
Svogūną ir morką supjaustykite žiedais. Sudėkite daržoves į sterilizuotų stiklainių dugną. Į kiekvieną stiklainį įdėkite 1 gvazdikėlį ir juodųjų pipirų žirnelių.
Į stiklainių vidurį sudėkite vyšninius pomidorus, tada vėl dėkite svogūnus ir morkas, o ant viršaus – pomidorus.
Užpildykite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite sterilizuotu dangteliu ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Įpilkite vandens į puodą, įberkite druskos ir cukraus. Užvirinkite ir įpilkite acto. Išmaišykite, vėl užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Pomidorus užpilkite marinatu ir užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius ir uždenkite antklode, leiskite atvėsti.
Marinuoti pomidorai žiemą nėra kažkas naujo ir neįprasto. Žinoma, galite pridėti į juos mėgstamų žolelių. Pasidalinkite receptu su draugais!