Home Receptai Konservuoti patiekalai Gardi vynuogių uogienė, kuri taps tikru delikatesu žiemą…

Gardi vynuogių uogienė, kuri taps tikru delikatesu žiemą…

0
Gardi vynuogių uogienė, kuri taps tikru delikatesu žiemą…

Neįprastas delikatesas prie arbatos ir nuostabus pyragų įdaras, ir tai tiesiog labai skanu! Be to, kad vynuogių uogienė yra labai skani, ji taip pat ir labai sveika.

Jums reikės:

  • vynuogių – 1 kg.
  • 1 stiklinė vandens;
  • cukraus – 1,2 kg.

Kaip išvirti vynuogių uogienę:

  1. Vynuoges kruopščiai nuplaukite švariu vandeniu, uogas atskirkite nuo šakelių.
  2. Keletą minučių palaikykite vynuoges karštame vandenyje ir ištraukite.
  3. Paruoškite sirupą: supilkite cukrų į vandenį, pastatykite ant viryklės, nuolat maišykite.
  4. Tuomet vynuoges užpilkite karštu cukraus sirupu ir 20 minučių virkite sirupe ant mažos ugnies.
  5. Nukelkite nuo viryklės ir palikite 8 valandoms. Tada vėl užvirinkite ir virkite 40 minučių.
  6. Palikite atvėsti ir tada atskirkite uogas nuo sirupo, sudėkite vynuoges į švarius paruoštus stiklainius.
  7. Virkite sirupą dar 15 minučių (jau be uogų) ir supilkite ant uogų į stiklainius.
  8. Stiklainius užsukite, apverskite ir palikite vieną parą sausoje, šiltoje vietoje po antklode.
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].