Sekmadienis, 24 lapkričio, 2024

Naujausi

Vynuogės žiemai: paprasta pagaminti ir labai skanu

Rudenį – parduotuvių ir turgų prekystaliai yra pilni vynuogių. O jei auginate jas savo sode – visų šviežių vynuogių greičiausiai tikrai nesuvalgote, o išmesti jas – gaila.

Tačiau pagal šį puikų receptą galėsite paruošti vynuoges žiemai ir mėgautis jomis ištisus metus! Viską atlikti – labai paprasta ir greita, be to, tai nereikalauja jokių specialių žinių ar įgūdžių.

Gaminimas:

Kruopščiai nuplaukite vynuogių kekes ir atskirkite jas nuo šakelių. Tamsias ir šviesias vynuoges geriausia atskirti ir sudėti į atskirus dubenėlius. Visas sugedusias vynuoges išmeskite ir pasilikite tik tinkamas vartoti.

Tuomet paruoškite švarius, sterilizuotus stiklainius su dangteliais. Sudėkite į juos vynuoges. 

Į stiklainius įpilkite vandens ir įdėkite po šaukštą cukraus. Uždarykite dangtelius ir gerai užveržkite.

Sudėkite stiklainius aukštyn kojomis į didelį puodą su vandeniu ir užvirinkite. Virkite apie 5 minutes.

Dėl tokio apdorojimo vynuogės išsilaikys daug ilgiau nei šviežios. Leiskite stiklainiams atvėsti ir laikykite juos tamsioje, vėsioje vietoje. Idealiausia – sandėliuke arba rūsyje, bet ne šaldytuve.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---