Nereikės kepti!
Jums reikės:
- 2 vaflių lakštų (28×28 cm dydžio)
Aguonų įdarui:
- 90 g aguonų
- 50 g sviesto
- 10 g kakavos miltelių
- 30 g cukraus
- 150 ml vandens
Kokosų įdarui:
- 400 ml pieno
- 75 g kokosų drožlių
- 40 g manų kruopų
- 60 g cukraus
- Žiupsnelio vanilino
Papuošimui:
- 40 g šokolado
Kaip gaminti?
- Paruoškite aguonų įdarą. Aguonas sumalkite kavamale, supilkite į puodą storu dugnu ir užpilkite vandeniu, įdėkite sviesto, suberkite cukrų ir kakavos miltelius. Virkite ant silpnos ugnies, kol skystis išgaruos. Retkarčiais pamaišykite.
- Paruoškite kokosų įdarą. Į puodą supilkite pieną, suberkite manų kruopas, cukrų ir vaniliną. Išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite kokosų drožles. Išmaišykite.
- Vieną vaflio lakšto dalį aptepkite aguonų įdaru, o kitą – kokosų įdaru. Susukite į vyniotinį.
- Vyniotinio viršų padenkite tirpintu šokoladu. Padėkite į šaldytuvą porai valandų.
- Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Skanaus!