Mėgaukitės paprastu vyniotiniu, kuris tinka ne tik prie kavos ir arbatos, bet juo taip pat galite mėgautis šeimos šventėje.
Saldus skanėstas, kuris jus pakerės ne tik puikia išvaizda, bet ir puikiu skoniu.
Turėdami tik keletą ingredientų ir šiek tiek laiko, pagal šį „YouTube“ kanale pateiktą receptą galite pasigaminti šį nepakartojamą skanėstą bet kada, kai tik panorėsite.
Jums reikės:
- 300 g sausainių
- 100 g „Nutella“ kremo
Kremui:
- 400 ml pieno
- 1 pakelio vanilės skonio pudingo miltelių
- 100 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 300 g maskarponės
Pagrindui:
- 200 g šokolado
- 70 g lazdyno riešutų
- 100 g cukraus
Gaminimo eiga:
Į didelį dubenį suberkite maltus sausainius ir „Nutella” kremą ir maišykite, kol susidarys puri tešla.
Ant maistinės plėvelės pirštais suformuokite tešlą į stačiakampį.
Į puodą su pienu palaipsniui suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir kremo miltelius, ir maišykite ant vidutinės ugnies, kol mišinys sutirštės.
Atvėsusią masę suplakite mikseriu, sudėkite maskarponę ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
Ant sausainių tešlos užtepkite kremo, tolygiai paskirstykite ir atsargiai suvyniokite.
Suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Tada ant vyniotinio užpilkite ištirpintą šokoladą ir paskirstykite.
Į puodą suberkite cukrų, leiskite jam karamelizuotis, suberkite lazdyno riešutus ir išmaišykite.
Leiskite lazdyno riešutų masei atvėsti, peiliu supjaustykite ją mažesniais gabalėliais ir papuoškite vyniotinio viršų.
Saldų vyniotinį galite patiekti!
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: