Mėsą valgome tikrai dažnai ir įprasti kepsniai galiausiai atsibosta. Vokiški kotletai puikiai tiks, kai norėsite pasigaminti ką nors įdomaus.
Ingredientai:
- malta mėsa – 1 kg
- batonas arba balta duona – 4 riekės
- česnakas – pagal skonį
- pienas – 100 ml
- garstyčios – 2 valgomieji šaukštai
- kiaušiniai – 2 vnt.
- svogūnai – 2 vnt.
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės – pagal skonį
- sviestas – 50 g.
Gaminimas:
Batono riekes užpilkite pienu ir palaikykite 10 minučių. Tuomet susmulkinkite svogūną ir kepkite svieste, kol pagels.
Faršą sumaišykite su smulkintu česnaku, piene mirkytu batonu, keptais svogūnais, pipirais, druska, prieskoniais ir garstyčiomis. Sudėkite susmulkintus žalumynus.
Suformuokite kotletus ir kepkite augaliniame aliejuje, kol apkeps abi pusės. Iškepusius kotletus dar kelias minutes galite patroškinti su svogūnais. Tuomet jie bus dar skanesni.
Vaizdo įrašas: