Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Nuostabus vištienos vyniotinis, įdarytas špinatais ir sūriu. Turite išbandyti šį derinį, jis labai skanus!

Norime su jumis pasidalinti neįprastu ir puikiu vištienos vyniotinio receptu, kuriam paruošti reikės vieno kilogramo maltos mėsos ir kelių kitų ingredientų.

Nustebinkite savo artimuosius puikiais sekmadienio pietumis!

Paruoškite šį skanų įdarytą mėsos vyniotinį pagal šį „YouTube“ kanalo vaizdo įrašo receptą!

Jums reikės:

  • 1 kg maltos vištienos
  • 2 kiaušinių
  • 8 g druskos
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 4 g juodųjų pipirų

Įdarui:

  • 300 g špinatų
  • 500 g grietinėlės
  • 250 g kieto sūrio
  • 1 skiltelės česnako
  • 50 g svogūnų
  • 8 ml alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Į dubenį su vištienos faršu įberkite druskos, juodųjų pipirų ir įmuškite kiaušinius.

Viską sumaišykite.

Tada suberkite džiūvėsėlius, išmaišykite mišinį.

Paruoštą mėsos masę paskleiskite ant kepimo popieriaus.

Ant mėsos mišinio uždėkite kitą popieriaus lapą, delnais paspauskite, kad susidarytų tolygus plonas sluoksnis.

Į aliejumi pateptą keptuvę sudėkite pjaustytą česnako skiltelę, svogūną, špinatus ir maišykite, kol česnakas paruduos.

Didesniame dubenyje paruoškite sūrio masę, suberkite špinatų mišinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Paruoštą mišinį tolygiai paskleiskite ant faršo mišinio, pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir susukite.

Iš abiejų galų vyniotinį užspauskite, suvyniokite į kepimo popierių.

Dėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę  ir kepkite apie 45 minutes.

Iškepęs vyniotinis turėtų būti auksinės spalvos, ir tada jau galėsite patiekti.

Skanaus!

Papildomas receptas

Jums reikės:

  • 5 ml alyvuogių aliejaus
  • 3 g maltų saldžiosios paprikos miltelių
  • 500 g maltos vištienos
  • 40 ml pieno
  • 10 g druskos
  • 3 g juodųjų pipirų
  • 5 g džiovintų česnakų granulių
  • 5 g kalendros
  • 20 g avižinių dribsnių
  • 20 g špinatų
  • 50 g kietojo sūrio
  • 200 ml vandens

Gaminimo eiga:

Kepimo popierių patepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite saldžiąja paprika.

Į dubenį su malta vištiena įpilkite pieno, druskos, juodųjų pipirų, džiovintų česnakų, kalendros, avižinių dribsnių.

Viską sumaišykite.

Paruoštą faršą paskleiskite ant paruošto kepimo popieriaus, suformuokite stačiakampį, į vidurį sudėkite špinatų lapus, juostelėmis supjaustytą kietąjį sūrį, kepimo popieriaus pagalba susukite ir užspauskite galus.

Taip paruoštus nedidelius vyniotinius (iš 500 g mėsos išeis trys nedideli vyniotiniai) sudėkite į keptuvę, užpilkite karštu vandeniu, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie15 minučių.

Išimkite vyniotinius iš keptuvės, nuimkite popierių ir patiekite.

Skanaus!

Vaizdo įrašo medžiaga:

 

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---