Siūlome laukiant švenčių pasigaminti ką nors naujo. Šis užkandis tikra nepaliks abejingų, mėsa su džiovintais vaisiais – pasakiškai skanu!
Ingredientai:
- vištienos šlaunelių mėsa – 1 kg;
- vištienos filė – 1 kg;
- prieskoniai;
- bet koks skystis pagal skonį (pienas, vanduo ar kt.) 1 kilogramui mėsos – 80 mililitrų;
- druska 1 kilogramui mėsos – 1,5 arbatinio šaukštelio;
- džiovinti abrikosai ir džiovintos slyvos;
- garstyčios – pagal skonį.
Paruošimas:
Supjaustykite mėsą smulkiais gabalėliais, apibarstykite druska ir prieskoniais ir užpilkite skysčiu (vandeniu, pienu ir kt.).
Minkykite viską iki vientisos masės.
Dalį gautos masės sudėkite ant lentelės, ant viršaus uždėkite džiovintus abrikosus ir slyvas, tuomet vėl uždėkite mėsos sluoksnį.
Iš mėsos vyniokite dešrą ir sudėkite į kepimo maišelius.
Tada perkelkite viską į puodą, užpilkite vandeniu ir uždenkite dangčiu.
Virkite ant silpnos ugnies apie valandą.
Paruoštą dešrą įdėkite į ledinį vandenį ir atvėsinkite. Padėkite nakčiai į šaldytuvą, tada supjaustykite gabalėliais ir patiekite.