Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Šventinis vištienos vyniotinis

Jums reikės:

  • 200 g kietojo sūrio
  • 3 kiaušinių
  • 1 vištienos krūtinėlės
  • 2 svogūnų
  • 3 valg. š. grietinės
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Sumalkite vištienos krūtinėlę ir vieną svogūną.
  2. Tarkuotą sūrį sumaišykite su kiaušiniu ir grietine.
  3. Sūrio masę sudedame ant kepimo skardos (30×40 cm dydžio), uždengiame folija ir išlyginame masę mentele.
  4. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje  15-20 min.
  5. Antrąjį svogūną susmulkinkite ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Sumaišykite su malta vištiena. Įberkite druskos ir pipirų.
  6. Vištienos faršą dėkite ant iškeptos sūrio plutelės ir suvyniokite į ritinį.
  7. Apvyniokite keliais folijos sluoksniais ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  8. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją ir toliau kepkite.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---