Keičiant prieskonius kiekvieną kartą galima išgauti naują skonį.
Ingredientai:
- vištienos šlaunelės – 1 kg.
- česnakai – 3 skiltelės
- druska ir prieskoniai pagal skonį
Gaminimas:
- Paimame vištienos šlauneles, jas nuplauname, išimame kaulus ir nuimame odą.
- Verdame mėsą, kol suminkštės, tada smulkiai supjaustome arba permalame su mėsmale kartu su česnaku.
- Mėsą sudedame į dubenį, suberiame druską, pipirus, prieskonius, įpilame vištienos sultinio, viską išmaišome.
- Faršą padedame 10 valandų į šaldytuvą.
- Tada išimame, formuojame vyniotinį, perrišame virvele ir kepame iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
- Naminė dešra jau paruošta!
Gero apetito!