Šiuos įdarytus vištienos suktinukus paruošite labai greitai ir be didelių pastangų.
Tai – tiesiog nuostabus patiekalas, kuris jūsų kasdienybę pavers tikra švente.
Jums reikės:
- 3 vištienos krūtinėlių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- itališkų žolelių mišinio
- saldžiosios paprikos miltelių
Padažui:
- 200 ml augalinio aliejaus
- 2 šaukštų acto
- 4 kiaušinių
- 1 valg. š. garstyčių
- 3 česnako skiltelių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
- petražolių
- 2 česnako skiltelių
- 150 g sūrio
Bulvių garnyrui:
- 4 bulvių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
Kaip gaminti?
Vištienos krūtinėlę horizontaliai perpjaukite per pusę.
Uždenkite maistine plėvele ir iš abiejų pusių pamuškite virtuviniu plaktuku.
Mažame dubenyje sumaišykite druską, juoduosius pipirus, žolelių mišinį ir paprikos miltelius.
Mišiniu pabarstykite vištienos krūtinėlę ir patrinkite rankomis.
Į indą supilkite aliejų ir actą.
Įmuškite kiaušinius, sudėkite garstyčias ir sutrinkite česnaką.
Galiausiai įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
Suplakite masę rankiniu mikseriu.
Petražoles ir česnako skilteles susmulkinkite ant kieto paviršiaus ir sudėkite į lėkštę.
Sūrį sutarkuokite trintuve ir pusę sudėkite į lėkštę su petražolėmis ir česnaku.
Sumaišykite mišinį.
Vištienos krūtinėlę aptepkite padažu, sudėkite įdarą ir susukite.
Nuskustas ir nuplautas bulves supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į dubenį.
Suberkite juoduosius pipirus, druską, aliejų ir viską išmaišykite.
Kepimo skardą ištepkite aliejumi.
Sudėkite bulves.
Ant bulvių uždėkite suktinukus ir apliekite padažu.
Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 40 minučių 180°C temperatūroje.
Praėjus šiam laikui, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite dar 5 minutes 180°C temperatūroje.
Pabarstykite petražolėmis ir patiekite.
Skanaus!