Ši tiršta, kvepianti vištienos sriuba patiekiama garsiausiuose restoranuose. Tačiau jūs galite ją pasigaminti namuose ir nustebinti visą šeimą.
Jums reikės:
didelių vištienos šlaunelių – 6 vnt.;
vidutinių svogūnų – 2 vnt.;
raudonosios aitriosios paprikos – 1 vnt.;
Smulkintų jalapeno pipirų – 1 valgomojo šaukšto;
česnakų – 3 skiltelių;
maltų kmynų – 2 šaukštelių;
kvietinių miltų – 1 valgomojo šaukšto;
vištienos sultinio – 1 l;
baltų konservuotų pupelių – 400 g;
konservuotų kukurūzų – 100 g;
tarkuoto sūrio – 100 g;
druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais. Keptuvėje ant didelės ugnies įkaitinkite 2 valgomus šaukštus augalinio aliejaus. Lėtai maišydami, kepkite vištieną iki auksinės spalvos, maždaug 5 minutes. Sudėkite į lėkštę.
Į smulkintuvą sudėkite pipirus, česnakus ir svogūnus. Susmulkinkite iki vidutinio dydžio gabalėlių.
Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Įdėkite susmulkintas daržoves ir kepkite maišydami maždaug 3-4 minutes. Įpilkite kmynų ir išmaišykite, kepkite dar 1 minutę. Suberkite miltus ir pakepinkite maišydami dar 1 minutę.
Palaipsniui, nuolat maišydami, supilkite sultinį ir užvirkite. Įberkite druskos pagal skonį. Į masę sudėkite vištieną, pupeles ir kukurūzus. Troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies 10 minučių.
Vištienos sriuba paruošta. Prieš patiekdami, apibarstykite tarkuotu sūriu.
Skanaus!