Vištienos sparneliai su medumi yra kepami orkaitėje ir užtrunka pakankamai greitai, o svarbiausia – nepaprastai skanu, sultinga ir aromatinga! Vyrams ypač patinka šis patiekalas patinka, tačiau ne tik jiems.
Jums reikės:
- vištienos sparneliai – 1 – 1,5 kg
- sojos padažas – 4 – 6 šaukštai
- augalinis aliejus – 2 šaukštai
- medus – 2 šaukštai
- malta paprika – 2 – 3 šaukšteliai
- česnakas granulės – 0,5 – 1 šaukštelis
- maltų juodųjų pipirų – 0,5 šaukštelio
- druska – 0,5 – 1 šaukštelis
Gaminimas:
Nupjaustykite vištienos sparnelių smailią dalį, mums jos nereikia. Patį sparnelį perpjaukite per pusę, tada gerai nuplaukite ir nusausinkite.
Paruoškite marinatą: į sojų padažą įpilkite augalinio aliejaus, medaus, paprikos, česnako, pipirų ir druskos, tada gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite marinatą ant sparnelių, sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių arba daugiau.
Išimkite sparnelius iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo skardą įklotą kepimo popieriumi. Viską pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių 30–40 minučių.
Vištienos sparneliai su medumi gali būti valgomi tiek šilti, tiek šalti.