Man baigėsi džiūvėsėliai, bet vaikai reikalavo iškepti sparnelius, gerai, kad turėjau kitų paniravimo priemonių, todėl noriu pasidalinti šiuo puikiu, mažai kam žinomu receptu.
Apkepti vištienos sparneliai – tai burnoje tirpstantis patiekalas didelei kompanijai. Su jais tikrai įtiksite kiekvienam svečiui. Be to, galite išbandyti labai įdomų jų gaminimo receptą. Sparneliams apvolioti galite panaudodami gana neįprastą ingredientą. Kas jis toks yra?
APKEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
Šie sparneliai tikrai nebus panašūs į kitus. O slaptasis ingredientas yra įprasti kepimo milteliai. Taip, tie, kurie naudojami kepant bandeles ar blynus. Tai suteiks unikalų ir išskirtinį skonį apkeptiems sparneliams.
SUDEDAMOSIOS DALYS
- 800 g vištienos sparnelių
- 2 šaukštai miltų
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
- 1 šaukštelis džiovintų česnakų granulių
- 1 šaukštelis džiovintų petražolių
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- Druska pagal skonį
PADAŽO INGREDIENTAI
- 50 g sviesto
- 70 g parmezano sūrio
- Druska pagal skonį
- Pusė citrinos
- Pusė apelsino
Originalus patiekalas
PARUOŠIMAS
Sparnelius gerai nuplaukite ir nusausinkite. Kiekvieną sparnelį padalinkite į tris dalis ir naudokite tik dvi stambesnes sparnelių dalis. Įsitikinkite, kad ant jų nėra drėgmės pertekliaus.
Tada paruoškite marinatą. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, džiovintus česnakus ir petražoles, papriką ir kepimo miltelius. Švelniai įmaišykite sausus ingredientus ir pamerkite sparnelius į šį mišinį.
Nepamirškite, kad sparneliai turi būti sausi. Kad būtų lengviau, galite naudoti šaldymo maišelį. Supilkite į maišelius paniravimo mišinį ir po vieną sudėkite sparnelius į maišelius. Taip kiekvienas gabalėlis bus tolygiai apvoliotas.
Kai visi sparneliai bus apvolioti šiame mišinyje, galėsite juos dėti į orkaitę. Negilų kepimo indą patepkite aliejumi ir sudėkite sparnelius. Kepkite juos 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Šiuos sparnelius galėsite valgyti be jokių papildomų padažų, kad galėtumėte mėgautis visu paniravimo mišinio skoniu. Tačiau bet kuriuo atveju galite patiekti labai skanų ir tinkantį padažą.
Sumaišykite ištirpintą sviestą, smulkiai tarkuotą parmezaną, pusės citrinos ir apelsino sultis. Prieskonių galite dėti pagal skonį. Jei svečiai nemėgsta sausų sparnelių, 10 minučių pamirkykite sparnelius šiame padaže ir tada patiekite ant stalo.
Neįprastai skaniai paniruoti vištienos sparneliai
Tikrai rekomenduojame pabandyti pasigaminti šiuos sparnelius. Jų neįprastai traškus skonis nepaliks abejingų. Ar jums patiko šis receptas? O gal turite savo asmeninių patarimų, kaip gaminti vištieną ar kitas vištienos dalis? Jei taip, pasidalinkite savo receptais su mumis komentaruose.