Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Kepame vištos sparnelius: skaniau nei grilyje kepta vištiena

Nustebinkite savo svečius!

Kepkite sparnelius keptuvėje iki skanaus traškumo ir patiekite su padažu, kuris suteiks toną visam patiekalui.

Ingredientai:

sparneliai – 1 kg
kiaušinis – 1 vnt.
sausas česnakas, džiovintas imbieras, pipirai, kepimo milteliai – po 1 arbatinį šaukštelį.
miltai, krakmolas, druska – po 2 valgomuosius šaukštus

Daržovių padažui:

saldieji pipirai – 1 vnt.
pomidoras – 1 vnt.
aitrioji paprika – 1 vnt.
kalendra – 50 g
česnakai – 3 skiltelės
alyvuogių aliejus – 40 ml
druska ir prieskoniai – pagal skonį

Gaminimas:

Vištienos sparnelius pabarstykite česnaku, imbieru, pipirais, suberkite miltus ir kepimo miltelius, tada įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

Paruoškite padažą: visus padažui nurodytus ingredientus sutrinkite smulkintuvu į vienalytę masę. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir supilkite gautą masę.

Kepkite 3 minutes ant vidutinės ugnies, tada įberkite druskos, pipirų ir prieskonių.

Supilkite padažą į atskirą dubenį.

Apkepkite sparnelius, kol jie taps traškūs, kaip gruzdinti.

Patiekite sparnelius su padažu.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---