Šį skanų patiekalą pagal receptą iš „YouTube“ kanalo labai paprasta paruošti ir jis patiks visai šeimai. Skanios vištienos šlaunelės su daržovėmis iš orkaitės puikiai tiks pietums, tereikia viską sudėti į kepimo skardą ir kepti.
Jums reikės:
- 4 svogūnų
- 8 vištienos šlaunelių be kaulų ir odelės
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- maltų saldžiųjų paprikų miltelių
- 2 šaukštų augalinio aliejaus
- 2-3 paprikų
- 6 mažų pomidorų
- 1 morkos
- 4 skiltelių česnako
- 3 bulvių
- 50 ml vandens
Pasirinktinai:
- čiobrelių ar kitų žolelių pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Vištienos šlauneles nuplaukite, nusausinkite ir nuimkite odeles. Jei nusipirkote su kaulais, juos išimkite ir sudėkite į dubenį.
- Pabarstykite druska, pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir įpilkite nedaug aliejaus.
- PATARIMAS: jei mėgstate vištieną su odele, ją palikite.
- Rankomis kruopščiai įtrinkite prieskonius ir aliejų, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant mėsos.
- Iš paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite, taip pat nuplaukite ir supjaustykite pomidorus.
- Morkas nuskuskite ir sutarkuokite smulkia tarka, česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jos tolygiai sudėkite 3 pusžiedžiais supjaustytus svogūnus (vieną pasilikite) ir tada padarykite vištienos pagrindą iš paprikų, pomidorų ir tarkuotų morkų.
- Ant viršaus sudėkite česnako skilteles ir ant kiekvienos daržovių krūvos uždėkite vištienos šlauneles be kaulų, kurias pagal skonį galite pagardinti prieskoninėmis žolelėmis.
- Uždenkite sudrėkintu kepimo popieriumi, tada folija ir kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
- Tuo tarpu bulves nuskuskite, supjaustykite pusmėnuliais ir sudėkite į dubenį kartu su nuvalytomis, griežinėliais supjaustytomis morkomis. Pasūdykite, pagardinkite ir sudėkite į riebalais išteptą skardą, kur sumaišykite abu ingredientus ir šiek tiek įpilkite vandens.
- Bulves su morkomis uždenkite folija ir kepkite 30 minučių iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
- Likusį svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Į keptuvę su aliejumi įdėkite išspaustą česnaką, šiek tiek pakepkite ir tada sudėkite svogūną.
- Po 30 minučių atidenkite bulves su morkomis, suberkite pakepintą svogūną su česnaku ir kepkite dar apie 10 minučių.
- Iškepusią mėsą galite apibarstyti smulkintais krapais ar petražolėmis, ir galite patiekti.
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: