Išmėginkite šį gardų patiekalą!
Sudėtis:
6 vištienos šlaunelės su oda
1 šaukštelis vištienos prieskonių
druska pagal skonį
malti juodieji pipirai pagal skonį
100 g grietinės
3 skiltelės česnako
1 svogūnas
1 kg bulvių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1-2 pomidorai
Gaminimas:
Sudėkite šlauneles į dubenį ir iš visų pusių įtrinkite vištienos prieskoniais, druska ir pipirais.
Sudėkite grietinę, supjaustytą česnaką ir stambiai supjaustytą svogūną. Išmaišykite.
Bulves supjaustykite dideliais gabaliukais.
Sudėkite į kepimo formą, įberkite druskos, pipirų, supilkite alyvuogių aliejų ir išmaišykite.
Ant viršaus uždėkite vištienos šlauneles ir dideliais gabaliukais supjaustytus pomidorus.
Uždenkite formą folija ir valandai pašaukite į iki 220 ° C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10–15 minučių.
Skanaus!