Traškios ir sultingos!
Beveik visi vištienos šlauneles laiko įprastu vakaro patiekalu, kai tereikia greitai iškepti mėsą. Visi jau seniai pripratę prie jų skonio ir mažai kas mano, kad tai gali būti šventiniu patiekalu. Bet jei marinuojant šlauneles paimsite vos vieną šaukštą cukraus, tai gali viską pakeisti: šlaunelės daug geriau apkepa ir tampa kaip vištiena tabaka, traškios iki kaulo. Tai kone idealus ir ekonomiškas variantas pabodusiam skoniui paįvairinti.
Gaminimui naudosime 4 vištienos šlauneles, kurių bendras svoris apie 1,5 kg.
Tokiam vištienos kiekiui mums reikia:
2 arbatinių šaukštelių druskos
1 valgomojo šaukšto cukraus
4–6 česnako skiltelių
juodųjų pipirų pagal skonį ir šiek tiek vandens
Pirmiausia nuplauname šlauneles ir pašaliname nuo jų riebalų perteklių, jei jie kabo sluoksniais. Riebalai blogai kepa, o mes norime traškaus patiekalo.
Iš druskos ir pipirų pagaminkite sausą mišinį ir juo iš visų pusių ištrinkite vištienos šlauneles. Česnakus dedame į vidinės pusės ertmes, kiekvieną nuluptą skiltelę padalinę į kelias smulkesnes dalis.
Mūsų pagrindinis ingredientas čia yra cukrus. Jį reikėtų ištirpinti.
Supilkite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir pašildykite iki cukraus sirupo konsistencijos. Kai sirupas bus gautas, praskieskite jį vandeniu, kad jis būtų labai skystas: taip cukrus bus klampus ir ant visų šlaunelių susidarys plėvelė.
Vištieną užpilkite sirupu ir palikite 15-20 min.
Paskutinis etapas yra kepimas. Į kepimo skardą įdedame foliją, ant jos sudedame vištienos šlauneles ir 1 valandai pastatome į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Rezultatas: beveik tobula traški tekstūra. Pirštus apsilaižysite!
Vištienos šlauneles galite patiekti su įprastu garnyru ar salotomis. Gero apetito!