Smagu gyventi individualiame name, nes bet kada kieme galima kepti mėsą ant grotelių. Ji įgauna ypatingą skonį ir aromatą, kurio niekada nepasieksite kepdami orkaitėje ar ant keptuvės. Tačiau kitam atvejui turiu vieną puikų receptą – keptuvėje keptą vištieną. Taip paruošta mėsa būna sultingesnė nei šašlykai.
SULTINGA IR MINKŠTA VIŠTIENA KEPTA KEPTUVĖJE
Kad išgautumėte tokį efektą, vištieną reikia apkepti specialiame svogūnų ir alaus padaže. Naudokite kvietinį alų, jis turi gilesnį ir sodresnį skonį. Galiausiai kepant vištieną svarbų vaidmenį atlieka prieskoniai. Šviežio rozmarino šakelė ir kelios skiltelės česnako suteiks kepiniui ypatingą kvapą. O garstyčios suminkštins vištieną. Bet mažiau kalbų, daugiau darbų!
Ingredientai
- 6 vištienos šlaunelės
- Česnakai 3 skiltelės
- Rozmarinas 3 g
- Svogūnas 1 vnt.
- Vištienos prieskoniai 1 valgomasis šaukštas
- Garstyčios 0,5 šaukštelio
- Šviesus alus 250 ml
- Alyvuogių aliejus 1-2 šaukštai
- Sviestas 20 g
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
Paruošimo būdas
Nuplaukite šlauneles ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Mėsą gerai pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.
Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, įdėkite sviesto, rozmarino šakelę ir nesmulkintas česnako skilteles. Į keptuvę sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Stambiai supjaustykite nuluptą svogūną, sudėkite į maišytuvo dubenį ir suplakite iki tyrės konsistencijos. Svogūnų mišinį sumaišykite su kvietiniu alumi, vištienos prieskoniais ir garstyčiomis.
Iš keptuvės išimkite česnakus ir rozmarinus, dar 5 minutes kepkite šlauneles, tada ant viršaus užpilkite svogūnų padažo. Uždenkite ir ant vidutinės ugnies troškinkite dar 40 minučių.
Kol vištiena kepa, galite pasiruošti bulvių garnyrą arba daržovių salotas. Salotoms reikia supjaustyti ketvirtadalį kopūsto, įdėti agurko ir 3 pomidorus, pjaustytus griežinėliais bei stambiais kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką. Pusė raudonojo svogūno, supjaustyto pusžiedžiais, gali suteikti papildomo pikantiškumo. Į atskirą dubenėlį įdėkite šiek tiek prieskoninių žolelių, ir sumaišykite su trimis valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus ir ketvirtadalio citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir patiekite su sultingomis vištienos šlaunelėmis.
Skanaus!