Vištiena kefyre su slyvomis patiekalas, kuris sužavės kiekvieną. Tai unikalus pasirinkimas, kuris puikiai tiks šventinei vakarienei.
Ingredientai:
- vištienos šlaunelės – 800 g;
- kefyras – 0,5 l;
- slyvos – 10-12 vnt.;
- prieskoniai – pagal skonį;
- druska, juodieji pipirai – pagal skonį;
- česnakai – 2-3 skiltelės;
- pomidorų tyrė – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
Marinatui sumaišykite kefyrą su susmulkintu česnaku, druska ir pipirais. Pridėkite kitų prieskonių pagal skonį.
Supjaustykite vištienos šlauneles gabalėliais ir užpilkite marinatu, palaikykite 20-25 minutes. Nuplaukite slyvas ir 10 minučių palaikykite užpiltas šaltu vandeniu, tada nusausinkite.
Sudėkite vištieną į keptuvę, taip pat ir slyvas. Galiausiai užpilkite pomidorų tyrę ir išmaišykite ją kartu su marinatu.
Troškinkite maždaug 20 minučių, tada nuimkite dangtį ir kepkite dar 20 minučių, kol vištiena bus auksinės rudos spalvos. Skanaus!