Kepimas orkaitėje turbūt yra lengviausias maisto ruošimo būdas, kuriam reikia mažiausiai pastangų ir priežiūros. Orkaitėje kepti patiekalai yra ne tokie riebūs ir minkštesni už kepamus keptuvėje, be to, jie turi mažiau riebalų. Taip pat, tokiu būdu ruošiant maistą, galite paruošti pagrindinį patiekalą kartu su garnyru, kepdami vienoje skardoje. Bet jei norite padaryti tai profesionaliai, pats laikas išmokti visus daržovių kepimo privalumus.
Siūlome jums receptą iš „YouTube“ kanalo – tai vištiena, iškepta orkaitėje kartu su kopūstais! Šis receptas pavers jūsų ilgą laiką, praleidžiamą virtuvėje, paprastu ir maloniu kepimu.
Paruoškite subtilią ir kvepiančią vištieną su aukso rudumo paskrudusia odele. Tam jums papildomai reikės tik vieno kopūsto.
Kopūstų lapai jums pasitarnaus kaip koks daržovių kepimo popierius – jie bus tarsi kaip tam tikros kepimo grotelės ir sugers visas maisto sultis ir kvapą.
Dėl to jūsų mėsa taps nepriekaištingo skonio!
Jums reikės:
- 1 baltųjų kopūstų galvos
- 4 vištienos šlaunelių
- 3 skiltelių česnako
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Pipirų
- Paprikos
Gaminimo eiga:
Kopūstą supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir išdėliokite ant riebalais išteptos skardos.
Pabarstykite druska, pagardinkite prieskoniais ir ant viršaus uždėkite vištienos šlauneles.
Česnaką sutrinkite arba smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su aliejumi, druska ir pipirais (arba kitomis tinkamomis žolelėmis – kalendra, džiovintais bazilikais, pipirais).
Gautą mišinį tepkite ant vištienos šlaunelių odos.
Kepkite orkaitėje 45 minutes 180°C temperatūroje.
Kopūstų apatinis sluoksnis bus įmirkęs riebaluose, o viršutinis sluoksnis liks sausas, bet sultingas.
Daržovės, kurios buvo naudojamos kaip pagrindas vištienai, lengvai taps labai skaniu garnyru.
Po vištienos iškepimo galima kopūstus dar papildomai apkepti keptuvėje, kad įgautų ryškesnį skonį ir vientisumą.
Jauni kopūstai tinka ne tik vištienai, bet ir kiaulienai kepti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: