Paruoškite šias skanias vištienos šlauneles pagal „YouTube“ kanalo receptą ir būsite sužavėti jų skoniu!
Jums reikės:
- 4 vištienos šlaunelių (1 kg)
- 4 šaukštų augalinio aliejaus
- 2 šaukštų natūralaus jogurto
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio čiobrelių
- 1 šaukštelio kario
- 1 šaukštelio raudonųjų maltų pipirų
- 2 šaukštelio augalinio aliejaus
- 4 skiltelių česnako
- 1 svogūno
- 1 paprikos
- 12 g paprastų miltų
- 150 ml pieno
- 150 ml grietinėlės
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelio kario prieskonių
Bulvių košei:
- 500 g bulvių
- 40 g sviesto
- 50 ml pieno
- ½ šaukštelio druskos
- ½ šaukštelio muskato riešuto
- Petražolių apibarstymui
Neprivaloma:
- čili pipirų
Gaminimo eiga:
Nuplaukite vištienos šlauneles, palikite jas su oda ir įpjaukite kelis griovelius vienas šalia kito.
Įdėkite šlauneles ant sausos keptuvės ir dubenyje sumaišykite jogurtą, druską, čiobrelius, karį, raudonuosius maltus pipirus ir 2 šaukštus aliejaus.
Gerai išmaišykite ir kruopščiai įtrinkite visas vištienos šlauneles.
Į keptuvę tarp šlaunelių įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus.
Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies.
Po kelių minučių vištienos šlauneles apverskite.
Troškinkite apie 30 minučių ant silpnos ugnies.
Tuo tarpu paruoškite bulvių košę. Bulves nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą su vandeniu. Virkite, kol suminkštės.
Tada vandenį nupilkite, sugrūskite bulves kartu su sviestu, pasūdykite, įberkite muskato riešuto. Galiausiai sumaišykite kartu su pienu iki vientisos masės.
Iš paprikos išvalykite sėklas ir ją supjaustykite.
Česnaką nulupkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Išimkite vištienos šlauneles iš keptuvės ir į ją suberkite supjaustytą svogūną. Tada dar įberkite česnako ir pakepinkite apie 2 minutes.
Tada įberkite miltų, sumaišykite ir pakepinkite dar 2 minutes.
Įdėkite supjaustytas paprikas ir nuolat maišydami, kepkite dar apie 1 minutę.
Supilkite pieną, grietinėlę ir viską sumaišykite. Įpilkite druskos, cukraus, kario, sumaišykite ir vištienos šlauneles sudėkite atgal į keptuvę.
Uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 5 minutes. Galiausiai pabarstykite smulkintomis petražolėmis (galite pridėti ir čili pipirų) ir patiekite kartu su paruošta bulvių koše.
Skanaus!
Vaizdo medžiaga: