Puikiai tiks, kai norisi paiškylauti gamtoje, bet tam sutrukdo prastas oras!
Sudėtis:
1,5 kg vištienos šlaunelių mėsos
4 svogūnai
druska
pipirai
50 ml acto (9 %)
7 bulvės
Gaminimas:
Supjaustykite vištieną į mažus gabalėlius, sudėkite į dubenį. Svogūnus supjaustykite žiedais.
Į dubenį su vištiena įberkite pipirų, druskos, sudėkite svogūnų žiedus, įpilkite acto. Sumaišykite ir palikite mėsą maždaug 1-2 valandas.
Nulupkite bulves, supjaustykite žiedais ir išdėliokite ant kepimo skardos. Marinuotą mėsą pakaitomis su svogūnų žiedais užmaukite ant medinių iešmų.
Iešmelius sudėkite į kepimo skardą, ant bulvių sluoksnio. Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 30 minučių.
Kai iešmelių viršus apkeps, atsargiai juos apverksite, kad mėsa apkeptų iš visų pusių. Bulvės, įsigėrusios vištienos sulčių, bus labai skanios.
Kai iškepa, ištraukiame ir mėgaujamės. Skanaus!