Vištienos pjausnelius arba kepsnelius esame įpratę kepti pamirkę į kiaušinį ir pavolioję miltuose. Tačiau galima juos paruošti ir kitaip!
Sudėtis:
4 gabaliukai vištienos filė
40 g medaus
30 g garstyčių
3-4 skiltelės česnako
50 g majonezo
druska pagal skonį
malti raudonieji pipirai pagal skonį
paprika pagal skonį
30 ml saulėgrąžų aliejaus
Gaminimas:
Paruoškite marinatą. Sumaišykite garstyčias, saulėgrąžų aliejų, išspaustą česnaką, skystą medų ir majonezą.
Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
Vištieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite plonais sluoksniais.
Mėsą uždenkite lipnia plėvele ir švelniai pamuškite. Tada sudėkite vištieną į gilų dubenį, užpilkite marinatu ir palikite 1-2 valandas.
Sudėkite marinuotus gabalėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, supilkite mėsą su likusiu marinatu ir pašaukite indą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 40 minučių.
Vištienos pjausneliai paruošti! Patiekite juos su mėgstamu padažu ir daržovėmis.
Skanaus!